list_banner

Warta

Naon Dupi Multi-Point Micro-Lenses?

Harti Sinyal Defocus

"Defocus" mangrupikeun sinyal eupan balik visual anu penting anu tiasa ngarobih pola pertumbuhan bola panon anu ngembang.Lamun stimulasi defocus dirumuskeun ku maké lénsa salila ngembangkeun panon, panon bakal ngamekarkeun arah posisi sinyal defocus pikeun ngahontal emmetropia.

Defocus

Contona, lamun lénsa kerung dipaké dina panon ngembang pikeun maksakeun defocus négatip (nyaéta, fokus aya di tukangeun rétina), ambéh fokus ragrag kana rétina, bola panon bakal tumuwuh gancang, nu bakal ngamajukeun. ngembangkeun myopia.Lamun lénsa convex dipaké, panon bakal nampi defocus positif, laju tumuwuhna bola panon bakal ngalambatkeun turun, sarta eta bakal ngamekarkeun arah hyperopia.

Defocus1

Peran Sinyal Defocus

Kapanggih yén sinyal defocus rétina periferal maénkeun peran penting dina ngatur tumuwuhna jeung ngembangkeun bola panon, utamana lamun sinyal visual sentral jeung periferal teu konsisten, sinyal periferal bakal ngadominasi.Dina basa sejen, sinyal defocus periferal boga dampak gede dina pangaturan emmetropization ti kaayaan defocus sentral!

Panaliti yakin yén nalika nganggo kacamata visi tunggal konvensional, fokus sentral digambar dina rétina, tapi fokus periferal digambar di tukangeun rétina.Rétina periferal narima sinyal hyperopic defocus, nu ngabalukarkeun sumbu panon tumuwuh sarta myopia deepen.

Desain kacamata defocus

Kacamata defocus mikro-transmisi multi-titik dirarancang sareng diproduksi dumasar kana prinsip defocus myopia periferal, supados gambar periferal tiasa murag di payuneun rétina.Dina waktos ieu, inpormasi anu dikirimkeun kana bola panon bakal ngalambatkeun kamekaran sumbu panon.Panaliti anu béda-béda nunjukkeun yén pangaruh kontrol myopia na aya hubungan anu positif sareng waktos ngagem, sareng disarankeun pikeun ngagemna langkung ti 12 jam sadinten.

kacamata defocus

Panaliti ngeunaan skala ageung tina myopia defocus optik nunjukkeun yén defocused gambar rétina anu jauh ngagancangkeun kamekaran panon, nyababkeun manjangkeun bola panon sareng ngembangkeun myopia.Sabalikna, defocused deukeut-sighted gambar rétina ngalambatkeun tumuwuhna panon.Titik fokus ragrag di hareup rétina alatan depokus deukeut-sighted bisa ngalambatkeun tumuwuhna panon tapi teu bisa shorten panjang axial.

Pikeun rumaja kalayan panjang sumbu panon teu langkung ti 24mm, ukuran pencegahan sareng kontrol gabungan myopic defocus idéal tiasa mastikeun panjang sumbu panon normal nalika dewasa.Tapi, pikeun jalma anu panjangna sumbu panon ngaleuwihan 24mm, panjang axial henteu tiasa disingget.

Sinar cahaya lensa mikro dina lénsa kaca mata ngabentuk sinyal defocus myopic di jero panon, nu mangrupakeun konci pikeun alleviating ngembangkeun myopia.Sanajan kitu, ayana micro-lenses on lenses teu merta ngajamin efektivitas;lénsa mikro kedah dianggo sacara efektif.Ku alatan éta, téknologi produksi sareng pamrosésan lensa mikro dina lensa ogé nguji karajinan sareng téknologi perusahaan manufaktur.

kacamata defocus1

Desain Multi-Fokus Micro-lénsa

Kalayan mecenghulna "téori defocus," produsén lénsa utama geus ngahasilkeun rupa-rupa lénsa defocus.Dina dua taun katukang, lénsa defocus micro-lens multi-fokus ogé parantos diluncurkeun.Sanajan aranjeunna sadayana lénsa defocus multi-fokus, aya béda anu signifikan dina rarancang jeung jumlah titik fokus.

Multi-Fokus Mikro-lénsa

1. Pamahaman ngeunaan Micro-Lenses
Lamun maké kacamata visi tunggal, cahaya datang langsung ti kajauhan bisa tumiba dina fovea, bagian tengah rétina.Tapi, cahaya ti periphery, sanggeus ngaliwatan lénsa tunggal, teu ngahontal pesawat sarua rétina.Kusabab rétina boga curvature, gambar ti periphery ragrag balik rétina.Dina titik ieu, otak pisan pinter.Saatos nampi stimulus ieu, rétina bakal sacara naluri ngalih ka arah gambar obyék, nyababkeun bola panon tumbuh mundur, nyababkeun darajat myopia terus ningkat.
Kadé dicatet:
1. Rétina miboga pungsi tumuwuh ka arah gambar.
2. Lamun gambar tina cornea sentral ragrag dina posisi rétina, sedengkeun gambar periferal ragrag balik rétina, éta bakal ngabalukarkeun defocused jauh-sighted.

Mikro-Lénsa

Fungsi lénsa mikro nyaéta ngagunakeun prinsip konvergen cahaya sareng lénsa positip tambahan dina periferi pikeun narik gambar periferal ka hareup rétina.Ieu ensures visi sentral jelas bari sahingga gambar periferal ragrag dina bagian hareup rétina, nyieun traction on rétina pikeun tujuan preventif jeung kontrol.
Kadé dicatet:
1. Naha éta téh lénsa defocus periferal atawa multi-fokus mikro-lensa, aranjeunna duanana narik gambar periferal ka hareup rétina pikeun nyieun defocus myopic periferal bari ngajaga visi sentral jelas.
2. Pangaruh beda-beda gumantung kana jumlah defocus tina gambar periferal ragrag dina hareup rétina.

2. Desain lénsa Micro-kerung
Dina penampilan lénsa mikro-defocus multi-fokus, urang tiasa ningali seueur titik mikro-defocus, anu diwangun ku lénsa kerung individu.Tempo prosés desain ayeuna, lénsa kerung bisa dibagi jadi: lénsa buleud kakuatan tunggal, lénsa non-micro-defocus low, jeung lénsa non-mikro-defocus tinggi (kalawan bédana signifikan dina kakuatan antara puseur jeung periphery).

1. Pangaruh pencitraan lenses non-mikro-defocus tinggi meets ekspektasi, nyadiakeun kontrol myopia hadé.
2. Kabur tina "gambar" anu teu pokus: Lensa non-mikro-depokus anu luhur nyiptakeun sinar cahaya anu henteu pokus sareng diverging.Lamun sinyal di hareup rétina jelas teuing, éta bisa dipilih salaku sinyal visual primér pikeun nempo deukeut, ngabalukarkeun gambar saterusna jadi defocused tebih-sighted.
 
Kaunggulan tina ngagunakeun lensa non-micro-defocus tinggi:
1. Nyiptakeun kasusah pencitraan pikeun otak ku henteu ngabentuk fokus, murangkalih moal fokus nganggo lensa mikro, tapi sacara mandiri bakal milih fokus kana bagian anu jelas antara daérah sentral sareng periphery.
2. Nyiptakeun defocus myopic kalayan lebar sareng kandel, ngarah kana daya tarik anu langkung kuat sareng ningkatkeun efektivitas kontrol myopia.
 
3. Hazards of Viewing jeung Micro-concave Lenses
Kahariwang pangbadagna pikeun lénsa kontrol myopia nganggo lénsa mikro nyaéta yén murangkalih tiasa difokuskeun objék anu nganggo lénsa mikro, anu tiasa gaduh épék ngarugikeun ieu:
1. Pamilihan deukeut nempoan salaku sinyal visual utama
2. Visi kabur objék
3. Jangka panjang ngagem mangaruhan pangaluyuan
4. Anjog kana pangaluyuan abnormal jeung cocog konvergénsi
5. Kontrol myopia teu epektip nalika ningali objék anu caket

Kasimpulanana

Kalayan ningkatna rupa-rupa lénsa mikro-defocus multi-fokus, milih anu leres janten tantangan.Henteu paduli desain lensa, tujuanana nyaéta pikeun ngabentuk gambar anu jelas dina rétina bari ngajaga sinyal defocus myopic anu stabil sareng stabil di payuneun rétina pikeun ngalambatkeun kamajuan myopia sareng manjangkeun axial panon.Karajinan, téknologi, sareng jaminan kualitas lénsa mikro-defocus multi-fokus penting pisan.Lénsa-kualitas goréng henteu ngan gagal ngalambatkeun kamajuan myopia sareng perpanjangan axial tapi nganggo anu berkepanjangan tiasa mangaruhan panyesuaian, ngarah kana pencocokan konvergénsi anu teu normal.

lénsa micro-defocus multi-fokus

waktos pos: Jun-21-2024