list_banner

Warta

Gelar Minimum Visi Pangalusna Dina Resép

Visi ngawengku loba aspék, kayaning acuity visual, visi warna, visi stereoscopic, sarta visi formulir.Ayeuna, rupa-rupa lenses defocused utamana dipaké pikeun koreksi myopia di barudak jeung rumaja, merlukeun réfraksi akurat.Dina masalah ieu, urang sakeudeung bakal ngenalkeun katepatan koreksi myopia di barudak jeung rumaja, fokus dina darajat minimum visi pangalusna dina resép réfraktif pikeun mantuan kami milih luyu.optiklénsa.

Pangalusna Visi-1

Gelar minimum visi pangsaéna kedah dianalisis sacara saksama pikeun nangtukeun iraha pas pikeun ngabenerkeun visi ka 1.5 sareng nalika langkung cocog pikeun ngabenerkeun visi di handap 1.5.Ieu ngalibatkeun pamahaman situasi mana nu merlukeun réfraksi akurat jeung situasi nu bisa tolerate undercorrection.Definisi visi pangsaéna ogé kedah dijelaskeun.

Pangalusna Visi-2

Nangtukeun kriteria pikeun standar acuity visual

Biasana, nalika jalma ngobrol ngeunaan acuity visual, aranjeunna nujul kana formulir visi, nyaéta kamampuhan panon pikeun ngabedakeun objék éksternal.Dina prakték klinis, acuity visual utamana ditaksir ngagunakeun grafik acuity visual.Baheula, bagan utama anu dianggo nyaéta bagan ketajaman visual standar internasional atanapi bagan ketajaman visual desimal.Ayeuna, bagan ketajaman visual hurup logaritmik biasana dianggo, sedengkeun profési khusus anu tangtu tiasa meryogikeun bagan acuity visual tipe-C.Henteu paduli jinis bagan anu dianggo, acuity visual biasana diuji tina 0.1 dugi ka 1.5, kalayan bagan acuity visual logaritmik mimitian ti 0.1 dugi ka 2.0.

Pangalusna Visi-3

Nalika panon tiasa ningali dugi ka 1.0, éta dianggap acuity visual standar.Bari paling jalma bisa ningali nepi ka 1.0, aya perséntase leutik individu anu bisa ngaleuwihan tingkat ieu.Sajumlah leutik pisan jalma malah bisa ningali sakumaha jelas sakumaha 2.0, jeung panalungtikan di laboratorium suggesting yén acuity visual pangalusna bisa ngahontal 3.0.Nanging, penilaian klinis biasana nganggap 1.0 salaku ketajaman visual standar, anu biasa disebut visi normal.

Pangalusna Visi-4

1 Pangukuran Jarak

The 'Standar Logaritmik Visual Acuity Bagan' stipulates yén jarak pamariksaan téh 5 méter.

 2 Lingkungan Uji

Bagan ketajaman visual kedah digantung di daérah anu cahayana saé, kalayan jangkungna dijajar supados garis anu ditandaan '0' dina bagan éta dina tingkat anu sami sareng panon anu diuji.Anu diuji kudu diposisikan 5 méter jauh ti grafik, nyanghareup ka sumber cahaya pikeun nyegah cahaya langsung asup kana panon.

Pangalusna Visi-5

3 Métode Pangukuran 

Unggal panon kudu diuji sacara misah, dimimitian ku panon katuhu dituturkeun ku panon kénca.Nalika nguji hiji panon, panon séjén kudu ditutupan ku bahan opak tanpa nerapkeun tekanan.Lamun examinee ngan bisa maca nepi ka garis 6 jelas, éta kacatet salaku 4,6 (0,4);lamun maranéhna bisa maca garis 7 jelas, eta kacatet salaku 4,7 (0,5), jeung saterusna.

Garis minimum ketajaman visual anu tiasa diidentipikasi ku pamariksaan kedah diperhatoskeun (ketajaman visual pamariksaan dikonfirmasi pikeun ngahontal nilai éta nalika jumlah optotipe anu diidentipikasi leres ngaleuwihan satengah tina jumlah total optotipe dina baris anu saluyu).Nilai garis éta kacatet salaku acuity visual panon éta.

Upami pamariksaan henteu tiasa ningali hurup 'E' dina garis kahiji dina bagan nganggo hiji panon, aranjeunna kedah dipenta pikeun maju dugi ka tiasa ningali éta jelas.Mun aranjeunna bisa ningali eta jelas dina 4 méter, acuity visual maranéhanana nyaéta 0,08;dina 3 méter, éta 0,06;dina 2 méter, éta 0,04;dina 1 méter, éta 0,02.A acuity visual panon tunggal 5.0 (1.0) atawa saluhureuna dianggap acuity visual normal.

Pangalusna Visi-6

4 Umur Panaliti

Sacara umum, ngembangkeun réfraktif panon manusa progresses ti farsightedness ka emmetropia lajeng ka nearsightedness.Kalayan cadangan akomodasi normal, ketajaman visual anak anu teu dilereskeun sakitar 0,5 dina yuswa 4-5 taun, sakitar 0,6 dina yuswa 6 taun, sakitar 0,7 dina yuswa 7 taun, sareng sakitar 0,8 dina yuswa 8 taun.Tapi, kaayaan panon unggal anak béda-béda, sareng itungan kedah dilakukeun dumasar kana bédana individu.

Pangalusna Visi-7

Kadé dicatet yén hiji acuity visual panon tunggal 5.0 (1.0) atawa saluhureuna dianggap acuity visual normal.Acuity visual normal teu merta ngagambarkeun visi pangalusna examinee urang.

Pangalusna Visi-8

Kabutuhan réfraktif anu béda dina umur anu béda

1 Rumaja (6-18 taun)

Hiji ahli nyebutkeun, "Undercorrection bisa kalayan gampang ngakibatkeun kanaékan diopter. Ku alatan éta, rumaja kudu boga koreksi luyu."

Loba optometrists dipaké pikeun nyadiakeun resép rada handap, katelah undercorrection, nalika ngalakonan ujian panon pikeun barudak rabun jeung rumaja.Aranjeunna percaya yén dibandingkeun jeung resép koreksi pinuh, resép undercorrection leuwih gampang ditarima ku kolotna, sakumaha kolotna éta horéam boga barudak maranéhanana maké kacamata tinggi-Powered, fearing yén diopter bakal ngaronjat gancang, sarta hariwang yén gelas bakal jadi kabutuhan permanén. .Optometrists ogé nyangka yén maké kacamata undercorrected bakal ngalambatkeun progression of myopia.

Undercorrection pikeun myopia nujul kana maké kacamata kalayan resép leuwih handap normal, hasilna acuity visual dilereskeun handap tingkat normal 1.0 (bari teu ngahontal standar acuity visual optimal).Fungsi visual binocular barudak jeung rumaja aya dina tahap teu stabil sarta visi jelas diperlukeun pikeun ngajaga ngembangkeun stabil tina fungsi visi binocular maranéhanana.

Ngagem kacamata undercorrected teu ukur hinders kamampuhan pikeun ningali objék jelas di barudak jeung rumaja tapi ogé impedes ngembangkeun sehat visi.Nalika ningali objék anu caket, kurang akomodasi sareng kakuatan konvergénsi anu dianggo ti normal, nyababkeun panurunan dina fungsi visual binokular kana waktosna, nyababkeun kacapean visual, sareng ngagancangkeun kamajuan myopia.

Barudak henteu ngan ukur kedah nganggo kacamata anu leres tapi ogé, upami fungsi visualna kirang, aranjeunna peryogi latihan visi pikeun ningkatkeun kamampuan fokus panonna pikeun ngirangan kacapean panon sareng ngalambatkeun kamajuan myopia disababkeun ku fungsi fokus anu teu normal.Ieu ngabantuan barudak ngahontal kualitas visual anu jelas, nyaman, sareng sustained.

Pangalusna Visi-9

2 Dewasa ngora (19-40 taun)

Dina tiori, tingkat myopia dina grup umur ieu kawilang stabil, kalawan laju progression slow.Nanging, kusabab faktor lingkungan, individu anu nyéépkeun waktos anu lami nganggo alat éléktronik rentan langkung parah tingkat myopia.Sacara prinsip, resép panghandapna diperlukeun pikeun ngahontal visi optimal kedah tinimbangan utama, tapi pangaluyuan bisa dijieun dumasar kana kanyamanan customer jeung kabutuhan visual.

Punten kanggo Perhatikeun:

(1) Upami paningkatan anu signifikan dina diopter dititénan nalika ujian panon, paningkatan awal resep henteu kedah ngaleuwihan -1,00D.Nengetan gejala ngarareunah kayaning leumpang, distorsi tina beungeut taneuh, pusing, kajelasan deukeut visi, soreness panon, distorsi tina layar alat éléktronik, jsb Upami gejala ieu persist sanggeus maké kacamata salila 5 menit, mertimbangkeun ngurangan resép nepi ka éta nyaman.

(2) Pikeun individu kalawan tugas-paménta tinggi kayaning nyetir atanapi nempo presentasi, sarta lamun nasabah nyaman jeung koreksi pinuh, éta sasaena ngagunakeun koreksi luyu.Upami sering-sering ngagunakeun alat éléktronik, pertimbangkeun ngagunakeun lénsa digital.

(3) Dina kasus myopia ngadadak ngadadak, waspada kana kamungkinan spasme akomodatif (pseudo-myopia).Salila pamariksaan panon, pastikeun resép panghandapna diperlukeun pikeun acuity visual optimal dina duanana panon, Ngahindarkeun overcorrection.Upami aya masalah sareng acuity visual anu teu stabil atanapi henteu stabil, pertimbangkeun ngalaksanakeun tés fungsi visual anu relevan.

Pangalusna Visi-10

3 Populasi manula (40 taun ka luhur)

Kusabab turunna kamampuan akomodasi panon, kelompok umur ieu sering ngalaman presbiopia.Di sagigireun fokus dina resép pikeun visi jarak, hal anu penting pikeun nengetan husus ka koreksi visi deukeut nalika resep kacamata pikeun grup umur ieu sarta mertimbangkeun adaptability customer kana parobahan resép.

 Punten kanggo Perhatikeun:

(1) Lamun individu ngarasa yen resép maranéhanana ayeuna teu cukup jeung boga paménta luhur pikeun visi jarak, sanggeus confirming resép pikeun visi jarak, éta krusial mariksa visi deukeut.Upami aya gejala kacapean visual atanapi panurunan dina visi caket kusabab kamampuan akomodasi turun, pertimbangkeun resep sapasang lensa multifokal kutang.

(2) Adaptasi leuwih handap dina grup umur ieu.Pastikeun yén unggal paningkatan dina resép rabun jauh teu ngaleuwihan -1.00D.Upami teu ngarareunah tetep saatos nganggo kacamata salami 5 menit, pertimbangkeun pikeun ngirangan resép dugi ka nyaman.

(3) Pikeun jalma anu umurna langkung ti 60 taun, tiasa aya rupa-rupa tingkat katarak.Upami aya panyimpangan dina acuity visual anu dilereskeun (<0,5), curiga kamungkinan katarak dina palanggan.pamariksaan lengkep di rumah sakit diperlukeun pikeun ngaluarkeun pangaruh kasakit ophthalmic.

Pangalusna Visi-11

Dampak Fungsi Visi Binokular

Urang terang yén hasil anu dicandak tina pamariksaan panon ngagambarkeun kaayaan réfraktif panon dina waktos éta, anu umumna ngajamin visi anu jelas dina jarak pamariksaan.Dina kagiatan sapopoé normal, nalika urang kudu ningali objék dina jarak béda, urang merlukeun adjustment jeung konvergénsi-divergence (katerlibatan fungsi visi binocular).Malah ku kakuatan réfraktif anu sarua, kaayaan béda tina fungsi visi binocular merlukeun métode koréksi béda.

Pangalusna Visi-12

Urang tiasa nyederhanakeun Abnormalitas visi binocular umum kana tilu kategori:

1 Ocular simpangan - Exophoria

Abnormalitas pakait dina fungsi visi binocular bisa ngawengku: konvergénsi teu cukup, divergénsi kaleuleuwihan, sarta exophoria basajan.

Prinsip pikeun kasus sapertos kitu nyaéta ngagunakeun koreksi anu nyukupan sareng ngalengkepan éta kalayan latihan visual pikeun ningkatkeun kamampuan konvergénsi duanana panon sareng ngirangan kacapean visual anu disababkeun ku Abnormalitas visi binocular.

 2 Ocular simpangan - Esophoria

Abnormalitas pakait dina fungsi visi binocular bisa ngawengku: konvergénsi kaleuleuwihan, divergénsi cukup, sarta esophoria basajan.

Pikeun kasus sapertos kitu, prinsipna nyaéta mertimbangkeun undercorrection bari mastikeun visi anu nyukupan.Upami tugas caket visi sering, lénsa digital tiasa dianggo.Sajaba ti, complementing kalawan latihan visual pikeun ngaronjatkeun kamampuh divergénsi duanana panon bisa mantuan alleviate kacapean visual balukar tina Abnormalitas visi binocular.

3 Anomali akomodasi 

Utamana ngawengku: Akomodasi teu cukup, akomodasi kaleuleuwihan, disfungsi akomodasi.

Pangalusna Visi-13

1 Akomodasi Teu Cukup 

Lamun myopia, ulah overcorrection, prioritas kanyamanan, sarta mertimbangkeun under-koreksi dumasar kana sidang maké situasi;lamun éta hyperopia, coba pikeun pinuh ngabenerkeun resép hyperopic saloba mungkin tanpa mangaruhan kajelasan.

 2 Akomodasi kaleuleuwihan

Pikeun myopia, lamun lénsa buleud négatip panghandapna pikeun visi pangalusna teu bisa ditolerir, mertimbangkeun under-koreksi, utamana pikeun sawawa anu utamana kalibet dina berkepanjangan deukeut gawe.Upami éta hyperopia, cobian pikeun ngabenerkeun pinuh resep tanpa mangaruhan kajelasan.

 3 Disfungsi Akomodasi

Pikeun myopia, lamun lénsa buleud négatip panghandapna pikeun visi pangalusna teu bisa ditolerir, mertimbangkeun under-koreksi.Upami éta hyperopia, cobian pikeun ngabenerkeun pinuh resep tanpa mangaruhan kajelasan.

Pangalusna Visi-14

Kasimpulanana

When datang ka prinsip optometric, urang kudu mertimbangkeun sauntuyan komprehensif faktor.Nalika ngitung umur, urang ogé kedah mertimbangkeun fungsi visi binocular.Tangtu, aya kasus husus kayaning strabismus, ambliopia, sarta anisometropia réfraktif anu merlukeun tinimbangan misah.Dina kaayaan anu béda, ngahontal visi pangsaéna nantang kaahlian téknis unggal optometrist.Kami yakin yén kalayan diajar satuluyna, unggal optometrist sacara komprehensif tiasa meunteun sareng nyayogikeun data resep anu akurat.

Pangalusna Visi-15

waktos pos: Jul-04-2024